Ismete i Kiruna

Lint närmare titt på fightern

Efter att ha kikat på första avsnittet av ”Pike fight 2016” var gäddfebern ett faktum. Knöt några 40cm tafsar av mjuk wire. Som krok valde jag 1st VMC sparkpoint i storlek 1 på varje tafs. 

Turbopackade skotern i morse för att hinna med ett par timmars ismete innan arbetsskiftet. 

Väl framme på sjön var planen att fiska grunt inne i en vik i hopp om några snabba fäll. Fram med min nya Mora Nova Svart 130mm. Borrade 4st hål bredvid varandra och slog mellanrummen med en isbil. Inget tjafs ett rejält hål ska det vara ! 

Sänker ner tacklet med den halvfrusna mörten krokad mitt i ryggen. Inte fanns det tid att tina betesfisk i morse, mörten liksom svävade i hålet. Jag kikar ner för att försäkra mig om att den kommit under iskanten utan trassel. 

Försöker hitta botten men avbryts genast av en stor skalle som kikar fram under isen! Va! Japp gäddan suger in mörten i ett nafs kanske 20cm under isen. Snacka om puls! Jag låter inte vänta med mothugget mer än att fisken hinner simma förbi hålet helt. Kanske något överdrivet hårt mothugg …. gäddan svarar med flera kraftfulla men korta rusningar. Snabbt får jag fisken på isen och fumlar fram en bild innan återutsättning. Inget förberett överhuvudtaget och ensam ute så ni får ursäkta bildkvalitén. 

98cm lång mättes den till. 

2 ”fäll” till blir det i samma hål, fördelat på en 102cm gädda samt en tuggad mört. Fantastiskt vilka vatten vi har och hur lite tid det ibland behövs för att få ett par fina fiskar. 

Skit fiske och på återseende 

Mvh Ingemar olsson 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson