Ismete vs Kikmete 1-3

Skaplig huggperiod idag mellan 11:30-12:00. 4st landade gäddor mellan 85-92cm. Började fisket 11:30 i samma hål som igår. Idag kom första hugget precis som igår, just som mörten hunnit sjunka under iskanten. Vild fight innan en 85cm fick simma ner igen. Jag la bara ut ett ismete pga tidsbrist och kikpimplade med en mört i ett annat hål. 

Pinglan rasslade inom 5minuter och jag rycker upp mitt kikmete samtidigt som jag springer till spöt. Bestämt mothugg och VMC sparkpointen gör jobbet igen. Rullen ylar friskt om och om igen och tyngden är enorm! Tyvärr känner jag hur fisken går runt något som skrapar i linan och 0,40mm brister…..@&%#! Jaja på med nytt bete. 

Jag kikpimplar upp 2 gäddor till på 90cm innan pinglan ljuder igen. Denna gång går allt bra och jag landar en 92a. 

Testa kikpimpla nästa ismetepass det är grymt effektivt att vingla mörtens blanka fjäll mot ljuset från pimpelhålet. Kikpimplandet efter gädda kör jag enbart högst 1,5m under isen. 
Sätter jag ut flera ismeten så brukar jag variera både djupet till betet och försöka hitta en ojämn botten, gärna nära ett grund. 

Här följer lite bilder. Deeper Pro+ har jag haft med mig i vinter för att snabbt avgöra bottendjup och se vad som sker. Enklaste sättet att placera ismetena exakt där man vill ha dom, och kompaktare ekolod blir det inte utan att tappa bort det. Släng ner bollen i hålet och bilden kommer snabbt upp i din telefon eller padda. 
På lördag tar jag revansch på grisen jag brände idag! Få se hur det går, hoppas det milda vädret håller i sig. 
Ut och fiska mer er!

Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson