Mitt abborreår 2016

Då är det dags att sammanfatta ett fantastiskt år med många härliga fiskeminnen med likasinnade vänner.
I slutet av förra året bestämde jag mig för 2016 skulle bli ett år då jag skulle satsa på abborre och målet var att ta en abborre på två kg alternativt 50 cm. Men nu när året är slut så kan jag konstatera att jag inte nådde hela vägen fram på vikt eller längd. Den 10 april fick jag riktig tjockis som innebar ett nytt PB på abborre 1,820 kg (48,5 cm) endast 180 gram från att komma över den magiska gränsen och mitt mål TVÅ kilo.

Tjockis
Tjockis

Samma sak på abborre 50 cm så saknades det bara en futtig centimeter så årets längsta blev 49 cm lång och vikten var 1.61 kg.

Årets längsta abborre 49 cm 1,61 kg
Årets längsta abborre 49 cm 1,61 kg

En höjdpunkt som slår allt var den 19 juni när min sju åriga dotter Elsa ville för första gången hänga på att fiska. En perfekt sommardag varmt och soligt och vad kan då vara enklare än att popperfiska, Pappa kastar ut och dotter vevar in. Det tog inte många kast innan första gäddan attackerade poppern och hon skrek högt med skräckblandad förtjusning. Gäddan vägrade hon överhuvudtaget att hålla så jag kunde fota – Pappa den luktar äckligt! Men nästa fisk hon fångade var en abborre på 1,1 kg den tog på en Skitterpop (färg råttan) den vågade hon hålla efter mycket övertalning. Hon ville bevisa för storebror Felix att även hon kunde fiska.

Stolt sjuåring med sin första abborre
Stolt sjuåring med sin första abborre

 

Mina favorit beten under året har varit:
Vårfisket:
Storm Makan minnow 10 cm och jag tro att anledningen till den att den har en liten rörelse på shaden för den köldstela abborren.

Sommar:
Popper då har Rapala Skitterpop varit grym framför allt färgen ”råttan”

Rapala Twitching mullet Nyhet 2017 och Storm Arashi Vibe

Rapala Twitching Mullet, Storm Arashi Vibe, Rapala Skitter Pop
Rapala Twitching Mullet, Storm Arashi Vibe, Rapala Skitter Pop
Rapala Rippin Rap
Rapala Rippin Rap

Sensommar:
Spinnerbait som jag även fäster en jigg på och Rapala Ripping Rap

Höst:
Storm So-Run Joker Shad och Vert (Nyhet 2017) Storm So-Run Makan Minnow

So-Run Joker Shad

Här är mina tre tips till abborrefiske efter stor fisk

1. Va envis ge inte upp ett område utan nöt och nöt på om du vet att det finns borre där. Fiska gärna i anslutning av en grynna och gärna om det finns vegetation fiska i kanterna och runt dessa.

2. Va inte rädd att köra med stora beten upp till 10-15cm jag fiskar med jiggar som tex Storm So-Run Joker Shad, Superu Shad och Makan Minnow i naturliga färger men även rosa är en av mina favoritfärger sen har jag upptäckt att spinnerbaits är grymt effektiva speciellt på sensommaren.

3. Använd tekniken. Du kan få mycket hjälp av att skapa eget sjökort och läsa av området så du ankrar rätt. Fisk av området i olika vinklar. Sen tycker jag att SideVu är oslagbart när jag ska leta efter abborren.

4. Våga förändra mönstret om det inte hugger upp eller nedsiza brukar ge resultat

5. Lär dig fiska bra med en typ av bete och variera färger och storlek.

6. När du hittar du abborren se till att kasta ut på samma fläck så snabbt du kan efter att ha landat abborren.

Gott nytt år alla vänner nu laddar vi för ett 2017 med nya utmaningar.

<´)))))>< Stefan

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström