Lax och öring fiske på Vänern!

Igår torsdag åkte jag farsan och Olle Eriksson till Åmål. Siktet var inställt efter  lax eller öring. När vi lämnade Nora på morgonen var det 12 grader kallt. Framme i Åmål var det  -7 grader. När motorn hade tinat upp blev det fullfart mot bassängen området. Ute på sjön var det riktigt behagligt väder lugna vindar och inte så kallt. Första fisken tog ganska snabbt, en öring som tog i ytan när vi körde in i ett måsdyk.Efter det var fisket segt, måsarna var som bort blåsta. Mitt på dagen såg vi ett stort måsdyk som vi tog sikte på. När vi kom fram började en Tekota rulle morra ilsket. Farsan drillade upp nästa fisk en lax.Bara några minuter efter det böjde sig nästa spö, nu var det min tur att drilla. Det blev en till öring, som blev dagens sista fisk. Skitfiske ni som ska ut i helgen Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren