RT i solen

Hämtade upp Jesper Norell i Hästholmen efter att brutit mig ut genom isen i Hjo hamn. Det var dags att försöka få en lax till julbordet. Fisket var tämligen lugnt på morgonen men när solen började klättra över omberg gick två riggspön iväg. Först fick vi upp en 64cm röding. Den andra fisken kändes till en början som en liten röding men ju närmare båten den kom desto värre blev fighten. Trots volter bakom båten fick denna 76cm långa laxen se sig besegrad av sin över man Jesper. Uppdraget var klart. Fisket blev tämligen avslappnat, tills ett ytspö gick iväg med ett riv. Nya volter bakom båten och ännu en lax försökte slå sig loss. Denna fisken var ännu galnare och den fick oss att springa runt på akterdäck som tättingar. Efter bra fight nätade vi en 81cm lax som hade huggit över en X Rap RT 60mm. När solen lyser klart brukar Rapalas vobbler i RT färg var outstanding. Så var fallet även idag. Ut och trolla jullax! Mvh Ove 

Comments

Kommentarer