Årets första ismetepass 2017

Fisket idag var inriktat på grov Abborre, jag satte ut spöna på en flack djupkant som var mellan 6 och 8 meter där jag såg en hel del fin abborre i höstas. fisket gick bra fick 17 fina abborrar och 5st över kilot med topp på 1,4kg och 1,35kg
plus en massa små gäddor, tyvärr dom har ju en förmåga att bita av linan när man kör med lite tunnare grejor, till abborre fisket kör jag med nylon o,40mm och ett litet kulsänke på ca 10g som jag justerar upp och ner på linan beroende på hur livlig jag vill att fisken ska vara, när jag kör abborre brukar jag ha sänket ca 30cm ifrån och när jag kör gös så brukar jag sätta sänket ända intill kroken. krok till abborre fisket använder jag en tre krok av märket Vmc 7545 bn i storlek 8 vid gösfisket brukar jag ha storlek större 6 till 4 krok, idag använder jag bara en krok och sätter den i ryggen på fisken.

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander