Bra ismete, grov gädda och gös!

Nyligen var jag ute på första ismetet för vintern, och bra gick det! Vi hade ett bra gäddrally på morgonen (även gös), och senare blev det även en ”gammelgädda”…

Nyligen kom jag ut på årets första ismete, och bra gick det! Jag och min bror Peter åkte till ett vatten som jag endast fiskat 4-6 ggr på tidigare (med siktet inställt på gös). Vi hade flera fina gösnapp, och fick även gös trots om dom var lite kinkiga! Gäddorna däremot högg som galningar, och detta speciellt på morgonen då vi inte fick ut alla spöna då det hela tiden var napp någonstans (vi var ute redan före att solen gick upp)! Ett tag hade jag inte ett enda spö laddat med mört då jag fick ta napp efter napp, och man vill ju inte låta fisken svälja mörten! Mitt på dagen dog fisket helt, men på sena eftermiddagen lossnade fisket igen med ett mindre gäddrally den här gången varav jag även fick ett nytt (personligt) sjörekord på gädda (se bild)!

Sjön är inte känd för grov gädda, så det var extra kul att få se och beundra den fina och feta gäddmadammen före återutsättning igen (och få en bekräftelse på att det även finns grov gädda i sjön)! Vi hade en grymt fin och härlig fiskedag kan jag lova, isarna var ca 12 cm tjocka där vi var men det kan såklart variera mycket en bit bort! Jag vill även passa på att varna för osäkra isar om man är oerfaren, då många större eller ”strömmande” vatten kan vara förrädiska! Isdubbar är verkligen jättebra, men en ispik är nog nästan lika viktig då man kan känna av isen före att man går på den! Även en livlina borde alla i kompisgänget ha på sig, då det är 100 ggr lättare att kasta en livlina ner till kompisen i en vak – än tvärtom! Ett tips är att kolla efter små smidiga livlinor som tex långfärdsskridskoåkarna (och även jag) använder (bör finnas där den utrustningen säljs, eller i sportfiskebutiker). I helgen omkom tyvärr dessutom en skridskoåkare i Dalarna då isen brast, så var försiktiga! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns ismete/pimpel, vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida: www.fishguide.se

Ps. Jag har snart en ny fiskerapporter på gång, med två fina ismetegäddor igen…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Sidan heter ”Fishguide.se”! Länk: https://www.instagram.com/fishguide.se/ för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer