Grova ismetegäddor igen!

Nyligen var jag ute på isen för andra gången i vinter, och bra gick det! Vi landade runt 20 gäddor, varav undertecknad hade lite extra flyt med antalet och storleken!

Nyligen blev det ett härligt ismete igen (äntligen), och bra gick det! Vi körde i ett annat fiskevatten den här gången och siktet var inställt på grov gädda! Jag skulle egentligen inte ha fiskat den här helgen alls, men sent på kvällen före fisket så valde jag att åka med då plats fanns i den stora bilen (och då jag även hade en känsla att jag skulle få nått stort)! Grabbarna började fisket vid ”11-kilos hålet” som vanligt, och själv drog jag iväg till ett område längre bort som jag hade en bra känsla för (jag hade bara spinnfiskat där tidigare)! Beslutet visade sig vara rätt från min sida då jag hade ett jättebra gäddrally direkt från tidig morgon, och jag landade även två stora gäddor vilket kändes riktigt skönt! Grabbarna en bit bort hade inte lika mycket aktivitet på sina grejer, så de lämnade ”11 kilos hålet”-fiskeområdet och kom bort till mig istället lagom till hamburgarna!

Själva huggruschen var över hos mig, men nu började det att nappa sporadiskt även för dom vilket kändes skönt för alla (ingen bommade som tur var på våra hyfsat små mörtar)! Många gäddfreaks är förövrigt ganska insnöade vad beträffar att det ska vara jättemörtar eller annan stor betesfisk på grov gädda, men det funkar jättebra med mindre betesfisk också har jag fått erfara väldigt många ggr på ismete genom åren! Dagens mörtar var mer lämpade till gös eller grov abborre, men givetvis hade jag föredragit lite större betesfisk som jobbar mer om jag hade fått tag på sådana! När jag fiskar med stor betesfisk så har jag oftast två trekrokar som jag fäster i betesfisken, men den här dagen nöjde jag mig med endast en VMC Spark Point trekrok i ryggen på mörten! Vi hade en grymt fin och härlig fiskedag den här dagen också kan jag lova, isarna var ca 10 cm tjocka där vi var men det kan såklart variera mycket en bit bort!

Jag vill även passa på att återigen varna för osäkra isar om man är oerfaren, då många större eller ”strömmande” vatten kan vara förrädiska! Isdubbar är verkligen jättebra, men en ispik är nog nästan lika viktig då man kan känna av isen före att man går på den! Även en livlina borde alla i kompisgänget ha på sig, då det är 100 ggr lättare att kasta en livlina ner till kompisen i en vak – än tvärtom! Ett tips är att kolla efter små smidiga livlinor som tex långfärdsskridskoåkarna (och även jag) använder (bör finnas där den utrustningen säljs, eller i sportfiskebutiker). I helgen omkom tyvärr dessutom en skridskoåkare i Dalarna då isen brast, så var försiktiga! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns ismete/pimpel, vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! ?

Comments

Kommentarer