Isfiske Abborre igen

Det börjar bli beroendeframkallande att fiska abborre, jag var ute ett pass riktat på abborre idag det blev inget mängdfiske av abborre men det var fin medelvikt på dom 4st jag fick, medelvikten var över 1,2kg.
Den minsta var på 1,15kg och den största var på 1,38kg,längden på alla var mellan 44cm och 46cm, skulle vara kul att veta åldern på dom om det är samma årskull på någon av dom, den minsta fick jag på en rapala balanspirk 7cm, dom övriga 3 fick jag på ismete med mört, idag ville abborrarna ha stora mört mellan 15 och 20cm var bra, jag tyckte dom gick lite grundare idag än sist ca 5 till 7meter var lagom. sista gångerna jag varit ute så har fisket varit bäst mellan 11 och 1 på dagen, på morgonen var det bara smågäddor som högg och likadant var det på eftermiddagen och kvällen. Ett tips som jag gör när jag fiskar efter gös och abborre, är att sätt dit en bit lysslang eller nått annat som låser fast kroken på betesfisken , då blir det mycket svårare för gösen eller abborren att plocka bort betesfisken från trekroken, och dom är experter på att plocka bort betesfisken från kroken i alla fall för mig.

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander