Jag ger mig inte!

Ni vet som sportfiskare när man får en bild i huvudet som inte vill försvinna, den där drömfisken som visar sig och som man med alla medel vill fånga. Jag har drabbats av en sådan bild och kommer inte ge mig förrän jag lyckats.

Efter ett försök konstaterar jag att fisken simmar kvar, naturligtvis visste jag innan att det kan bli många turer innan lyckan är framme.

Som jag avslöjat tidigare är det insjööring av rejäl kaliber jag är ute efter, en otroligt vacker skapelse som man kan lägga ner all tid i världen för att lyckas fånga.

När dom här stora öringarna väl jagar sker det i de övre vattenlagren från iskanten ned till ungefär fyra meter, detta varierar naturligtvis i sjöarna beroende på vilken bytesfisk som finns. Utrustning och tackling är ungefär densamma som vid mitt gäddfiske, en rejäl rulle som tar mycket lina är ett måste då det kan bli rusningar på hundratal meter. Här väljer jag Shimano TR 200-G fylld med 0.40 monterad på Rapala Squad XH, tacklet är en meter 0.80 flourocarbon med en eller två trekrok WMC 8650BZ strl8, betesfisk är en liten mört.

Man kan piffa till tacklet med en självlysande plastkula eller flasher ovanför tafsen, att täcka över hålet med en bit tillskuret liggunderlag när det är snö på isen är oxå ett tricks.

Nåväl, i mitt första försök var fisken smartare än mig. Roligt var det dock att testa det nya ekolodet Deeper Smart Sonar PRO+, en otroligt liten smart givare som har en stor mängd finesser som du ställer in via appen på smartphone eller padda.

Jag tänker inte trötta ut er med en massa teknisk beskrivelse i detta inlägg, mer beskrivning av våra tester kommer framledes men jag konstaterar snabbt att prylen är hypercool och kan ge er stor hjälp vid alla sorters fiske.

Här ser ni en bild på hur det kan se ut när den är inställd i isfiskeläge, översta gröna strecket är mitt åtta grams kulsänke och nederst min lilla betesfisk. Ni kan ju tänka er bilden när  drömfisken väl dyker upp!

Nu kan du sitta vid elden och grilla korv samtidigt som du via Wi-fi uppkopplingen har full koll på upp till 80 meters radie, det får gå under det moderna utrycket coolt.

Nä nu har jag inte tid med er mer för den här gången, måste vässa på inför  nästa tripp, kanske min tur denna gång. Förresten om ni är nyfikna hur dom ser ut så kolla här!

Syns!

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide