Gösfiske 1januari 2017Hade en fin dag på sjön första dagen på nya året, det blev inget stort idag men det var bra mängdfiske upp till 4kilos fiskar, förra året när jag var ute på sjön 1januari så hade jag inte ett napp på hela dagen.
Fisken stod väldigt högt upp i vattnet i dag och betet för dagen var storm joker vert 6″,jag lägger ut en bild på hur jag riggar mina jiggar vid vertikalfiske efter gös. Jag klipper bort enkelkroken om det finns någon på jigghuvudet
sen använder jag en stålvajer och en trekrok som jag klämmer ihop med en hylsa, jag använder bara en trekrok och sätter den fram på jiggen, jag upplever att gösen nästan alltid hugger mot huvudet på jiggen, viktigt är också att kroken sitter ordentligt i jiggen, jag inbillar mig att gösen skyggar för en krok som hänger och dinglar,och använd gärna så liten trekrok som du vågar jag använder mest storlek 6 och 4.

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander