Pimpelfiske gav stora abborrar!

Idag fiskade jag och några kompisar på en  sjö i Noratrakten. Isen är fortfarande bra ca 30 cm kärnis. Redan i det första hålet fick jag min största borre för dagen, en stark krigare 43cm .                                             I nästa hål jag testade tog det en abborre på nervägen, nästan lika stor som den första. En riktigt bra start på fiskedagen.                                              Det som fungerade bäst idag var vertikalpirk med maggot agnad garnkrok under. När jag letar efter stora abborrar, kollar jag alltid efter förändringar i isen. Sprickor eller   vita och svarta fläckar kan vara riktigt bra. Där blir det ett annat ljus under isen som lockar till sig betesfisk. Man kan även borra upp ett gäng hål som man testar efter några timmar, då kan ljuset ha lockat till sig huggvilliga fiskar.   Pimpelhälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren