Resumé !

Tanken på ett tredje guld gjorde att jag inte kunde låta bli, det blev till att plocka fram tävlingsprylarna igen. Taggtråd till frukost och rätt in i kaklet fick bli melodin.

Jag hade egentligen inte planerat för en comeback under denna säsong, men tanken på att kvala in till 2018-års SM i pimpel var lockande när motivationen att tävla smög sig på igen. Att kvala via DM är en tuff uppgift, tävlingsvattnet bjöd på stora ytor och hårt jobb, skulle jag orka?

Kännde till fisket ganska väl på sjön, inga konstigheter med utrustningen. Vanlig hederlig vertikalpirk med färgad trekrok under var melodin, gäller bara att hitta huggvillig abborre. Efter en mycket seg första halva av tävlingen gör jag till sist en längre förflyttning och prickar fisken klockrent. En rejäl slutspurt ger mig en så pass framskjuten placering att det belönas med en biljett till SM. Nu var lågan tänd!

Nästa match blev en cup i Ytterberg strax utanför Sveg, här hade arrangörerna verkligen dukat upp till folkfest. Ett mycket fint prisbord och ett rejält förstapris lockade många deltagare, till skillnad mot andra tävlingar räknades även all fångad fisk till full vikt.

Trångt ibland!

Tre deltävlingar skulle fiskas och högsta sammanlagda total vikt tog förstapriset, dock var det även priser för varje deltävling och många priser för utlottning på startkorten.

Här var det inga större områden det var frågan om, gäller att vara rädd om varje gram. Första passet började trögt för mig, men kom så småningom in i ett område där det fanns nappvillig småfisk. Fiskade med tafs betad med pinkis och fjädermygglarver och det var melodin, kunde väga in som etta med en inte allt för märkvärdig vikt. En gädda eller en riktigt stor abborre kunde vända på steken direkt. Andra passet var otroligt svårt för min del och gav mig ingen placering i absoluta toppen.

Efter första dagen låg jag trea totalt inte alls långt efter, nu gällde det att köra järnet sista tävlingen. Det var lite småspännt när vi placerade ut oss på isen inför sista passet, valde att starta vid ett syre som jag fått tips om. I tredje hålet kom det så ett gäng abborrar av större modell och gav en bra grund att gå på, ytorna blev efterhand mer och mer nerborrade och fisken skyggare. Sista halvan av tävlingen fiskade jag bara mormyska och lyckades fånga en del fisk med det, visade sig att jag placerade mig som trea denna tävling där det var tätt i toppen.

Skön känsla!

Men när sammanräkningen var gjord visade det sig att min totalvikt räckte till att ställa mig högst upp på pallen, superkul då jag kände mig ganska ringrostig när jag började igen.

Denna helg gick färden mot Älvdalsnappet på Nässjön, sjön bjuder på ett jämnt fiske och här fiskar jag nästan uteslutande med tafs. Hade en seg start på tävlingen men fick efter ett tag ett bra hål med skapliga abborrar, ebbade efter ett tag ut på platsen då många andra deltagare närmade sig.

Det blev till att borra och söka efter nya stimm med huggvillig abborre, ett hårt jobb i den 65 cm tjocka isen. Fick några fiskar här och där men inget flyt, när det var 15 minuter kvar plockade jag fram mormyskan och då började det nappa bra igen.

Silver!

När det hela var överstökat räckte min vikt till en andraplats denna dag, slagen med ynka 38 gram! Nåja, nästa gång kan det vara min tur att ha grammen på min sida.

Här är det fortfarande mycket bra isar och nu går vi in på slutspurten med många fina tävlingar, hoppas oxå kunna trycka in något till ismetepass efter öring och gädda. Väldigt svårt att välja nu på slutet vad jag skall satsa på, en kloning hade varit bra.

Hörs!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide