Jag ger upp!

Det är lika svårt att släppa isfisket varje säsong, det var faktiskt inte många dagar sedan jag borrade säsongens sista hål. Turerna har blivit många och resultaten goda med tanke på att jag kom in sent på säsongen. Men vad har fungerat bäst?

Den metod som fungerat bäst har varit fisket med tafs, oavsett om jag varit i Trysil, Lofsdalen eller hemmavid här i slutet på säsongen.

Många deltagare i Trysil.

Ett litet exempel hur effektiv metoden är bevisades på den årliga träffen på Hemsjön vid Untorp, en härlig tillställning där många barn deltager och jag är hjälpreda.

Där fiskade min sexårige son så pass bra så vikten visade sig vara den näst högsta bland samtliga deltagare!

Napp igen!

Metoden är enkel, välj gärna en pirk som har en yvig gång, alltså som lockar fisk från ett lite större område.

Betat och klart.

Längden på tafsen kan varieras men jag brukar köra 12-15 cm som standard. Denna säsong har jag kört med Sufix Super 21 FC, en lina som tål tuffa tag och nötning bra. Diameter 0,16 är bra till det mesta, men kan rekommendera att gå ned till tunnare ibland om ni är ute efter mört, vet att många gärna pimplar sina betesfiskar inför stundande ismetepass i jakten på stor gädda.

Fjädermygglarver.

När det sedan gäller valet av bete är fjädermygglarver en riktig huggmagnet för abborre, men kombinera gärna med maggot i någon valfri färg.

Vilken väljer du?

Sedan sist men inte minst en sak som är gemensamt för allt framgångsrikt fiske, koncentrationen!

Nu har isarna precis släppt på några av  de områden jag brukar börja fiska röding och öring, så det är bara att byta utrustning och prova lyckan.

Syns snart!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide