ABBORRE gånger 50!

Vi var egentligen ut efter gädda, tyvärr fick vi inte en enda och tillslut började vi att leta varmare vatten med hjälp av Deeper ekolodet. Samtidigt loggade jag lite sjökort för att lättare hitta kanter osv i framtiden. Vik efter vik hade samma temp runt 10grader, men tillslut hittade vi en förhållandevis djup vik på upp till 5meter som djupast. Här låg tempen på 12-14grader! Ingen gädda hemma här heller, men eftersom att vi sett vatten spruta ett flertal gånger intill en vasskant så bytte vi till abborrebeten. Mkt riktigt var det abborre som jagade. Förstahandsvalet av bete för mig var givet, Storms nya 360GT Searchbait 9cm. Ja att abborrarna älskade detta bete idag är minst sagt en underdrift. Jag drog abborre på löpande band medan kompisen körde spinnare och landade även han en del abborre. Inga monsterfiskar ännu men runt 2-4hg låg dessa på. 

Efter att ha gjort ett inte så skickligt kast och förlorat jiggen i färgen True Blue började jag leta fram en ny. Ingen True Blue kvar! Kompisen var snabb att se min betesbox fylld med 360in så han fick låna en. Ny färg, Gold Digger hamnade på mitt spö. Denna färg visade sig vara helt outstanding idag i dessa förhållanden med kristallklart vatten. Jag tappade räkningen nånstans mellan 35-40 Abborrar och efter detta stod vi flera gånger och dubbeldrillade. Största fiskarna var runt kilot och dom fick vi helt mot slutet av dagen. 

Bästa fisketekninen var helt vanligt jiggfiske med vevstopp och låta jiggen studsa efter botten blandat med lite längre invevningar. En stor fördel med 360GTn är att den vid invevning ligger helt rakt i vattnet med en aggressiv paddel! Mkt effektivt! Denna dag var sikten så bra att vi kunde se jigg och fisk redan uppemot 10m från båten. Fantastiskt roligt att se fiskens reaktioner på ens rörelser med spö och rulle. 

Det vi kunde gjort bättre idag var att flytta oss mer där vi hittat fisken. Det var tydligt att stimmen var uppdelade. Inte en enda gång fick vi blandad storlek utan varje Stim hade sin storlek på fisk. Mindre fisk, mellanfisk och större  fisk i små grupperingar. 

Ut med barnen på abborrefiske! Lätt att väcka intresset om det nappar bra. 

Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson