Abborre med Stort A!

Senaste dagarnas intensiva sommarvärme här i Norr har gjort att abborren kommit igång på allvar. För några dagar sedan fick jag en riktigt fin Pjäs på ett par mm över 48cm på en Storm 360GT 9cm i färgen Volunteer. Denna borre tog på grunt vatten relativt snabbt invevad med långa spinnstop så att jiggen ställde sig på botten. 

Jag fiskar 360GT lite på känn. Ibland helt monotomt (360grader runt båten eller i en solfjäder från land) med endast lite olika inveningshastighet. På detta sätt täcker du av stora ytor och kan snabbt hitta aktiv fisk. 360GT simmar på detta fiskesätt med en livlig paddel, små klickljud från rasselkammaren i huvudet och med mer bellyflash ju snabbare du vevar. 

Vet jag att jag är i ett abborrehak så fiskar jag med fördel mer traditionellt jiggfiske. Twitchar, spinnstop och något jag upptäckt vara effektivt är att låta 360in sjunka till botten en kort stund. Då ställer den sig på huvudet men har stjärten hängandes högre upp i vattnet. 

Jag själv brukar variera dessa ”bottendunk” i avstånd men nånstans 2-3m är lagom. Om du plötsligt känner botten tidigare än väntat så har troligtvis en hungrig abborre slukat jiggen! 

Ett tips är att när du är i en klarvattensjö så studera hur 360GTn rör sig så förstår du snabbare varför hugget kommer och du kan göra likadant i fortsättningen. 

Mvh Ingemar


Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson