Grymt haspelspö till gäddfisket

Har fiskat med ett riktigt kanon spö ett tag nu, Shimano Technicum 8,6 fot haspelspö är en fröjd för ögat med sin snygga blåa färg och med en kastvikt på 45g-135g gör det att du kan kasta de flesta gäddbeten som wobblers, gummibeten, spinnerbaits och jerks mm. Spöt är byggt i Shimano xt 200 carbon vilket gör det starkt och snabbt trots sin lätta vikt.

Aktionen i spöt är snabbt med en lite mjukare topp vilket ger en fantastiskt känsla när du både kastar beten och drillar fisk. När polarna kastar in i vassen lägger du betet perfekt!;)
Jag använder detta spö ofta och när jag tävlat fiskar jag nästan uteslutande med det, det var även detta spö jag vann Gäddfajtsfinalen med. Perfekt att ta fram när du ska kasta i motvind och när gäddorna vägrar stora gummibeten!

Spöt är lätt, du kastar med en grym känsla, du krokar bra och du kastar långt. Ett riktigt bra haspelspö som jag starkt rekommenderar till sommaren och höstens fisketurer! Ett spö i min smak !
Längd: 8,6 fot (259cm)
Vikt : 181g
2 delat, transportlängd 134cm
Till detta spö kör jag nu en Shimano Nasci 4000 med en 0,28mm spunnen lina från Shimanos Japanska sortiment som heter Kairiki. En rund och tyst lina med grymma kastegensaper!

Nu åker jag och spöt till fjällen, vem vet om det lurar någon gädda i vassen även där men det blir nog mest rödingfiske.

Ut och njut! Skitfiske!

Foto: Jonas Nordigårds

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids