Att så ett frö!

Törs nästan slå vad om att intresset för fiske började för oss alla med ett metspö i händerna, därför tycker jag att det är extra roligt att visa och lära ut de grundläggande knepen till barn.

Koncentration är a och o i mete.

Min fiskeklubb arrangerar under sommarlovet några prova på dagar i mete för intresserade, här lär vi ut grunderna och lämnar naturligtvis fångstgaranti. Saker som att sätta på bete korrekt, ta av fisken, behandling av fångst, mäskning m.m gås igenom. Att förstå att olika arter finns i skilda vattenlager och uppträder olika är en viktig del, man kan faktiskt ofta bara genom att titta på hur flötet uppträder vid napp säga vilken sort som nappar!

Pigg som en mört!

Genom att mäska ökar man chansen till napp väsentligt, Dynamite Baits har ett flertal olika blandningar anpassade för olika arter att välja på. Så ta med era barn och så ett frö till den underbara hobby som fiske är.

Faktum är att även jag ska damma av min meteutrustning till kommande helg, den traditionella landskampen mot Norge arrangeras då i den underbara Horrmundsjön några mil norr om Sälen, om planen går i lås tänkte jag även göra ett försök på de stora gäddor som finns i sjön. De brukar ha en tendens att vakna till när braxen samlar sig kring alla godsaker som metarna lockar med.

Håll ögonen öppna så syns vi!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide