Huggvilliga abborrar på fjället

Sitter i bilen efter en härlig vecka med farsan i fjällen.

Vi har fiskat röding men mer om det i ett senare inlägg. Igår var också tanken att vi skulle fiska röding men vädergudarna hade andra planer för oss. Med stark vind och ändå starkare vindbyar så gick det inte att vara på sjön i vår lilla plastbåt.

Men fiska ville vi ju göra så vi åkte in till en liten liten tjärn som inte är mer än 100 meter lång och 75 meter bred. Det ser inte ut som det ska finns ett liv i pölen. 

Men enligt farsan skulle det finnas det och så rätt han hade. Vi tog våra ul-spön och i bägges beteslås hängde en Vibraxspinnare i Hot Pepper kopparfärg (6g) som vi hade med oss i båten. Första kastet känner jag ett rejält hugg och en härlig fight börjar. Efter en stund ser jag en FIN abborre komma. Jag gör mig redo att landa den, då den gör ett sista försök att slita sig….. Och lyckas?. Den var lätt över 40cm kanske 45cm också. Darar ett kast till och det hugger igen, dock en mindre abborre på ca 3hg. Sen ropar farsan att han har nått bra på. Jag rusar dit och hjälper honom landa en riktigt fin abborre som vi mäter till 45cm innan den får simma hem igen.

Nu hade farsan gjort sitt och gick och la sig och sov i en slänt vid tjärnen. Men jag fortsatte kasta och kasta. Abborre efter abborre i 3-6hektos klassen hugger men tyvärr hade jag haft min chans på den riktigt stora. 

Jag får till slut en fin tröst abborre på ca 40cm. Nästa gång jag kommer dit har dom växt på sig och då är det min tur att dra den stora.

Så rätt farsan hade! Vilket fiske i ”pölen”! En timmes abborrfiske jag sent glömmer!

Trevlig midsommar på er! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids