På fiskeäventyr utan återvändo!

Pappa har besökt detta ställe i fjällen en vecka varje sommar sedan någon gång på 70-talet. Själv har jag varit med 3 gånger tidigare men det var minst 15 år sedan sist. Den sista minnesbild jag har sedan senaste resan var när jag ramlade i en myr med 20kg ryggsäck som tryckte ner mig i den blöta myren. Jag grät av ilska och pappa skrattade?!  Men jag minns även de stonkande starka rödingarna och det klara vattnet! Så det var med skräckblandad förtjusning jag packade ryggsäcken med de varmaste kläderna jag hade. Jag visste att det kommer antagligen bli både blött och kallt och väl där finns ingen återvändo. Det enda skydd från vädrets makter kommer vara vårat tält och en sovsäck. Men jag visste att det kommer vara värt varje frusen stund att få uppleva denna vecka med pappa igen!

Så var det då dags att packa bilen med allt som behövdes under en vecka till fjälls. Bilen var full och allt det skulle bäras den snåriga och steniga vägen mot sjön. Helkoptern tog oss första biten sen en bit i båt och sen var det dags för vandringen. 

Det var tungt och jäkligt men efter en timmes slit var vi där! Vi satte upp tältet vid lägerplatsen och sen skulle vi försöka lura någon röding också.Det gick över förväntan. 4 rödingar behagade nappa och en riktigt fin! Resten av veckan bestod av fiska, äta, njuta och sova! Resans höjdpunkt var när vi hittade sjöns större rödingar som kalasade på sländor och även nappade på våra Vibraxspinnare. Under denna timme lyckades jag kroka min största fjällröding för resan! Vilket krutpaket! Och vilken fight på lätt utrustning! Även abborrarna var hungriga vissa stunder! Den mätte 43cm. Rapalas måttband är grymt smidigt att bära med sig på fisketurerna.

Vi fiskade även en del med långedrag/betessläp vilket kan vara väldigt effektivt för att lura rödingen. När jag fiskar långedrag brukar jag ibland dra spöt framåt och sedan släppa efter för att trigga fisken till hugg, ofta kom hugget när jag släppte tillbaka. Man kan likna det med ett spinnstopp när du spinnfiskar. (kolla in sidan 228 och 233 i Normarkskatalog så hittar ni riktigt fina långedrag/betessläp). Till det fisket använde jag mitt Shimano Tecnicum 8,6fot haspelspö med en Shimano Nasci 4000 haspelrulle,  vilket funkade utmärkt. Kände minsta bet från nappande röding!

En vecka går fort när man har kul, sista dagen kom vi aldrig ut på sjön pga av hård vind utan det blev abborrfiske som ni kunde läsa om i mitt senaste inlägg. Efter abborrfisket var det dags att riva tältet och bege oss tillbaka till sjön där vi skulle bli hämtade. Vägen tillbaka med all packning var kämpig men jag hade en ”morot”, jag hade nämligen löst ett dygnsfiskekort där för sista dagen. Så efter att ha kommit fram var det dags att packa upp spö och rulle igen och försöka lura någon fisk även där!

På beteslåset hamnade nu en Blue Fox Foxtail 6g i färgen SSDX. Jag började fiska ena sidan av en vik och det dröjde inte länge innan det högg. En fin liten röding hade fastnat på kroken. Jag fortsatte längs strandkanten och kastade ut spinnaren över ett område med större stenar. Rätt som det är smäller det i grejjerna och jag ser en öring komma flygandes ur vattnet. Ingen jätte men en kämpe!Vilka vackra fiskar!Det blev sista fisken för resan! Det har varit många lager kläder på och en regnjacka föll i elden under torkning men det var en fantastisk vecka!

Måste passa på att tacka pappa för en härlig vecka och för bra guidning och underbart sällskap! Vilket grymt intresse och vilka upplevelser vi fått dela!

P.S.Blue Fox Vibrax Hot Pepper 6g (nr2) i kopparfärg var överlägset bästa betet för att lura både abborrar och rödingar under spinnfisket! D.S
Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids