Abborren är riktigt hungrig!

Jag och kusinen åkte ut på abborrefiske i en långsmal sjö med mkt vass runt sjöns djupare gropar. Vi startade med att förlora en 360GT i första kastet! Sjön har även mkt gott bestånd av mindre gädda! Jag vill helst av allt fiska Storm 360GT med fluorocarbontafs. Dels för att inte få en för snabb sjunkhastighet men också för osynlighetsmantelns skull då vattnet här är klart. 

Vi knöt direkt upp oss till Sufix invisiline 0,44mm. Detta klarar oftast gäddkontakter av normala dimensioner om man är lite försiktig. Vi landade faktiskt 9st gäddor efter detta som kunde krokas loss utanför båten. Ett par omknytningar av tafsen var det enda som behövdes. Nog om detta…

Vi hittade ganska snabbt en vasskant som höll abborre där vattendjupet går från 1m ner till 4-5m. Här fick vi snabbt fullt hus på abborre runt 4-6hg… vi gled vidare för att söka större fisk på ett ställe som jag vet brukar hålla lite grövre fisk. 

Detta är ett område på kanske 100kvadrat är 3m djupt. Här finns en del stora stenblock och en friliggande vass intill kanten av ”gropen”. Jag fiskar med min favoritfärg på 360in- Gold Digger. Kusinen körde motsatt taktik och knöt på färgen MD(röd/vit). Kusinen körde över mig i både mängd och vikt så det var bara att byta färg på jiggen. Tillslut stod vi och dubbeldrillade flera gånger! Vi kunde returnera flera abborrar som sträckte vågen till 1kg. Tänk att färgen har så stor betydelse vissa dagar!

 Jag har tidigare fiskat bäst med Tru Blue och Gold Digger. Idag var allt som stack ut absolut bäst! Spinnare som Vibrax i gult eller rött fungerade tidvis bättre än jigg. Mot kvällen var det överlägset 360 i MD med långa spinnstop som fungerade absolut bäst. Som avslutning drog vi ett dubbelbugg och kunde håva bägge fiskarna nästintill samtidigt. Ena mindre och mörkare med rödare fenor, den andra större och ljusare. Faktiskt enda ljusa abborren vi fick idag. Det är svårt att sluta fiska när det går bra men vi gav oss tillslut. Genomblöta av regnvädret som drog förbi, men nöjda! Nånstans kring 40st abborrar över 5hg fick vi känna på. 

Vi fiskade med 2 olika kombon på spö och rulle. Olika prisklasser men bägge väldigt fina till allt möjligt spinnfiske. 

Jag har fått frågan flera gånger vilken ”flätlina” jag kör med samt vilken rulle och vilket spö, så här kommer exakt det vi fiskar med!

Kombo 1- Min absolut favorit till abborre, harr och öring. 

Shimano SpeedMaster 7-28g CX270 med en Shimano Ultegra 2500 fylld med Sufix Pro8 0,30. 

Kombo 2- Skön kombo till skönt pris
Shimano Yasei Red AX Trout 240 5-20g med Shimano Exage 2500 RC fylld med ca150m Sufix castable invisiline 0,28. Mkt bra om du är och smyger efter bäckar då du slipper tafs och kan veva spinnaren nästan ända upp i öglan. Detta gör att du kan kasta i väldigt tighta situationer. 

Ha det gott 

Mvh Ingemar 


Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson