Svårflirtade abborrar

Idag blev det några timmar bland abborrstimmen med min gode vän och duktige fiskare Casper.

Till abborrfisket fiskar jag med ett Shimano Zodias haspelspö (4-12g) och en Shimano Stradic CI4+ 2500 rulle. Fantastisk kombo. Zodias spöt har en fantastisk känsla och kastar långt. Idag när det var långt mellan huggen var det extra skönt att sätta huggen när dom väl nappade och det kan jag till stor del tacka Zodias-spöt för.

Fisken hittade vi oftast på ”hårdbotten” på 5-9 meter. Det som funkade bäst idag var traditionellt jiggfiske med 10grams skallar. Vi prövade först med 15grams skallar för att få bättre kontakt med jiggen i den hårda vinden. Men det var först när vi bytte till 10 gram fisken högg.  Huggen kom enbart i droppet så ett känsligt spö var en förutsättning för att kroka fisken. Betet för dagen var en Storm So-Run Joker Shad i färgen FG. 

Fantastiskt kul att jiggfiska abborre och känna de fantastiska huggen och drilla fisk på lättare utrustning.

Idag tvingade ett oväder hem oss men har jag tur så är jag snart på sjön igen! 

Ut och njut!Skitfiske! 

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids