Braxar, gäddor och en badpojke!

Nyligen hade jag en skön gäddfiskeguidning i solskenet, och bra gick det! Vi hade ett grymt väder med svaga vindar, vilket påverkade fisket lite men en massa napp fick vi!

Nyligen hade jag en skön fiskeguidning med sikte på gädda för kunden Expolink AB, men vi kom även i kontakt med en massa braxar också som troligen lekte för fullt!? Vädret var grymt, en riktigt varm och skön fiskedag på sjön vilket uppskattades mycket av alla i båten! Finväder är sällan helt optimalt på gäddfiske, och det märktes även den här dagen då gäddorna var lite kinkigare än dom senaste gäddfisketurerna då vi bla fick över 60 gäddor! Den här dagen fick vi ett gäng gäddor, men vi missade även många som bara puffade eller högg slarvigt på betena. En kund tog sig ett dopp på lunchen, men även då skulle det såklart fiskas (se bild)! Efter en härlig och god lunch så åkte vi vidare och fick fisk lite här och var även om det stora rallyt uteblev! På en plats hittade vi även mängder med braxar som (troligen) lekte för fullt, och givetvis hoppades vi då även på att någon större gädda skulle hugga, men det blev bara braxen på den platsen! Bästa bete för dagen var ett Blue Fox Lucius skeddrag samt en snabbt infiskad Storm Knock’r Minnow 7″ som dom gärna klippte stenhårt på vid ett microvevstop, ett s.k ”måsteliggailådanbete” för ”stressglada” och hungriga gäddor när vattentempen stigit lite mer (känner jag)! Ett tips med Knock’r Minnow 7″ är (om man missar många hugg) att flytta trekroken längre bak genom att man sätter tex ett eller två lekaren med fjäderringar mellan jiggen och kroken samt fäster ena krokspetsen under jiggen baktill! Även braxen verkade gilla Blue Fox Lucius 26 gram skeden, men å andra sidan så är det inte första gången som vi får brax på just Luciusskeden (se bild)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag är på gång att uppdatera min egna hemsida snart också, men det har helt enkelt varit mycket den sista tiden för min egen del men nu är jag snart på gång…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer