4 personbästan i båten!

Denna dag var förutsättningarna riktigt bra. Vi startade dagen över ett djupområde. Ekolodet visade inte riktigt det jag ville så jag satte kurs högre upp i sjön. Vi hinner bara köra en kort bit innan det ylar friskt i en av rullarna. Minstingen i besättningen som är 11år får kämpa riktigt hårt. Efter ca 20minuter är både grabben och fisken slutkörd och jag kan sätta en riktigt fet öring i håven. Rapalas RCD digitalvåg visar 4,12kg och Grabben poserar stolt med sitt livs öring! Öringen tog en Scatterrap Jointed 9cm fiskad helt i ytan. 

Scatterrap har en oregelbunden gång och gör med jämna mellanrum riktigt spännande rörelser. Öringar simmar ofta efter betet utan att riktigt vilja hugga och kan triggas av beten som plötsligt ändrar mönster och sticker iväg i sidled eller till och med slår en volt!

Eftersom att det varit östliga vindar en stund så anade jag att öringarna samlats på en liten fläck i en smalare del av sjön. Väl på plats såg det lovande ut och huggen lät inte vänta..

Nästa hugg är också stenhårt och mamman i båten ställs på prov. Med lite muntlig support och nervösa knän håvar vi in en ännu tjockare öring! Det är bara för kul det här! Hon är en riktig storfiskare på röding men sådana öringar som dessa har hon bara drömt om. Ännu en livs öring vägs till 4,2kg! Denna tog också helt ytligt och jag får nu tyvärr pensionera min gamla F11 silver/svart. Den har varit med ett par säsonger och landat massvis med fina öringar och harrar m.m. 

Pappan i båten får också putsa till personbästa med en pigg 2,5kgs öring. Samma med kusinen min som får en grym fight med en 3,55kgs fisk. Vi fick ytterligare ett antal fiskar och avslutade fisket efter en halvdag bara, då alla var mer än nöjda! 

Vi hörs!

Mvh Ingemar 

PS. Scatterrap finns i många heta färger och jag fiskar den gärna mellan 2-2,5knop mitt på sommaren. https://issuu.com/normarkscandinaviaab/docs/normark_fiske_2017

Ds.

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson