Havsfiskeäventyret på Söröya

Vädret på Söröya har de senaste dagarna varit fantastiskt och verkar fortsätta så med lugna vindar och sol. Vi har nu fiskat några dagar på Söröya och krafterna hos grabbarna Felix och Viktor börjar nu ta slut. Gårdagen satte dem rejält på prov då de drog fina torskar med topp på ca 17 kg. Det är ett ganska tungt jobb när man är 12-14 år att veva upp en grinig torsk från 50 meter. Så efter några timmars vevande så var de så trötta att de somnade i båten. Vi körde då in dem i land och min kompis Tommy gjorde återigen fantastisk middag. Proppmätta så stack vi gubbar ut några timmar i natt och jagade lite hälleflundra på norrsidan. Ganska omgående så krokade jag på en mindre flundra på ca 15 kg, men det var allt som hände i vår båt. Vi hörde från andra båtar om kanonfiske med hälletoppar på 170 cm. Sånt triggar mig att vilja fiska mer. Men idag är det hemfärd och tillbaka till verkligheten.  

Skitfiske alla som ska ut på havet!! 

<’)))))><

Ska du till Norge klicka in och se om det är några prylar du behöver inför resan. http://bit.ly/havsfiskespecial

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström