StorRöding och överraskning!

Oförglömlig dag på fjället. Först fick vi ett gäng rödingar mellan 1,2-1,5kg. Mitt på dagen var vi nöjda och beslutade oss för att testa en ny sjö. Väl framme fann vi mest bottennapp och mkt grunt vatten. Efter att ha fiskat av nästan halva sjön hade vi tappat tron……plötsligt säger Adam ”jag tror jag hade hugg”. Hm Jaja säkert..

Inget händer på en stund men sen utbrister Tomas ”HUGG!” Jajamen han står med spöböj! En förmodad röding då sjön bredvid håller gått bestånd av röding. Men väl inne i stranden ser vi en öring! Å den är fin! Vågen stannar på 1,8kg. VA! I denna lilla fjällsjö en sådan första fisk! Öringen högg en Gomoku super i färgen BLPK snabbt fiskad med spinnstop. Jag byter genast tillbaka till min Gomoku KBGL och börjar slunga den mot andra sidan. Vevar snabbt med spinnstop och halvvägs in känner jag ett par knyckar..vevstop och pang! Jag nitar fisken stenhårt och min Ultegra2500 ylar friskt när fisken rusar mot andra sidan av sjön. Å den slutar aldrig! Vad är detta? 50meters rusning hör inte till vanligheten när jag fiskar i fjällen. Kampen varar i runt 10minuter innan en fantastiskt fin Öring hamnar i håven. 2,5kg stannar vågen på! Hyfsad snittvikt i en liten fjällsjö med kristallklart vatten. Vi tappar ett par fiskar till innan vi går tillbaka till lägret för att äta middag. 

Kvällen bjuder på en vind som lägger sig och rödingarna i den större sjön börjar vaka. Vi försöker oss på torrflugefiske men rödingarna är lite för långt ut. Tomas lyckas landa en fin en innan vi beslutar oss för att fiska drag. Nu är fisken selektiv på knott och det enda rätta då är att fiska med skrikiga papegojfärger. Vi knyter på Rapala f9 GFR(orange/gul) och huggen duggar tätt. Dagens största Röding spänner vågen till 2,3kg! Fantastisk fin fjällröding! OJOJ vilken dag!

Vi avslutar kvällen vid elden och bara spanar ut över vakande rödingar. 

På bilderna ser ni vilka beten som fiskat bäst för oss dessa dagar. 


Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson