Livesänd storlax på guidning!

”Nyligen” hade jag en laxfiskeguidning, och bra gick det! Jag hade en tvåbåtsguidning på havet utanför Landsort, och en stor lax blev det! Shimano Tekota 600 rullen knarra fint!

”Nyligen” hade jag en tvåbåtsguidning på havet med kunder, och bra gick det! kunden Essve Sverige AB hade bokat ett trevligt laxfiske redan ett halvår tidigare, och vilken grym drömfiskedag vi fick den här fina majdagen! Bara några dagar tidigare funderade vi på om vi var tvungna att ställa in fisket helt pga tuff sjö, men det blev mot väderprognoserna från SMHI ett riktigt drömväder istället! Fisket var mycket segt överlag i alla trollingbåtarna på havet (många trollingbåtar var det ute), men vi i min båt lyckades kroka på en stor lax  som rusade och tjurade rejält (mer än vanlig), och väl i håven funderade vi på om det kunde vara en fisk uppåt 18-20 kg (man ser ju inte stora laxar varje dag så att säga), men vågen stannade på 17 kg vilket vi var mycket nöjda med! Bilden är helt okey, men på mitt Facebookflöde så syns det bättre hur fet och fin den var (jag livesände en del av fighten, samt vi höll även upp laxen framför kameran på min Facebook i livesändning och som även ligger kvar där – se filmer)! Shimano Tekotarullen knarrade rejält till och från då fisken gjorde långa härliga rusningar, och totalt hade vi bara ett enda hugg på båda guidebåtarna den här grymma fiskedagen, men vilken fin fisk det blev! Dom flesta båtarna bommade helt den här fiskedagen, men vi hade som sagt turen att få en riktigt fet och fin fisk på 17 kg! Längden var runt ca 110 cm vill jag minnas, men är osäker i skrivande stud! Ett extra stort tack till Tomas Lundqvist med gäster till Essve Sverige AB! Skitfiske på dina egna trollingexpeditioner hemma i Sundsvall, se till att dra nått stort nu! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag är på gång att uppdatera min egna hemsida snart också, men det har helt enkelt varit mycket den sista tiden för min egen del men nu är jag snart på gång…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer