Mer Östersjölax!

Nyligen hade jag ett kul laxfiske på havet, och bra gick det! Vi fiskade utanför Landsort med 11 spön laddade med Tekotarullar, och landade lax & näbbgädda (C&R på båda)!Nyligen hade jag en kul laxfisketur på havet utanför landsort, och bra gick det! Vädret var okey, inga våldsamt kraftiga vindar men visst hade det gärna fått vara lite lugnare vindar (gränsfall om man kunde fiska effektivt överhuvudtaget kände jag) och gärna mer sol då vi hade en hel del mulet väder och regnskurar på det, speciellt framåt lunchtiden upplevde vi! Mitt på dagen när vi passerade ett ganska hett område så small det på ett hårt hugg varav kampen blev ganska hård trots att det inte var en monsterlax som vi drillade! Väl i håven kunde vi andas ut, och framförallt Jocke  som höll i spöt och som samtidigt fick drilla sitt livs första lax! Det är aldrig fångstgaranti på vandringslaxen utanför huvudstaden (Landsort till Understen), men oftast får vi en eller flera laxar när vi trollingfiskar laxen som den här fiskedagen. Det händer att vi bommar, men bästa fiskedagen hade vi utanför Understen för några år sedan (jag och Torbjörn Åsen) då vi landade 8 st laxar av 11 krokade fiskar som vi drillade med medelvikt på över 10 kg (största på 16,8 kg)! Dagens fisk fick gå tillbaka till sitt rätta element ovägd, och trots tuff sjö så såg jag att den faktiskt simmade iväg fint när jag släppte den i rätt ögonblick! Ibland är det svårt att köra C&R på laxen, speciellt när det är tuff sjö men vi fick en väldigt lång drift i vinden innan den snyggt simmade iväg! På eftermiddagen när det var dags att bryta för dagen så kom nästa hugg, men det var inte alls så dramatiskt då vi fick en liten näbbgädda! Näbbgäddan är en kul fisk, den har grönt skelett men kan vara riktig en ”pain” när det nappar många sådana under en och samma fisketur då dom oftast inte ens löser ut linutlösarna utan bara hänger där som en irriterande bogsering! Även den fick gå tillbaka till sitt rätta element, men vi var lika glada för det då solen nu hade spruckit fram! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag är på gång att uppdatera min egna hemsida snart också, men det har helt enkelt varit mycket den sista tiden för min egen del men nu är jag snart på gång…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer