Morgon stund har guld i mun

Igår kväll hörde min gode vän och duktige fiskare Casper av sig och frågade om jag ville med ut på sjön och fiska abborre i morgon( läs idag) Jag vill alltid ut på sjön men har man familj är det inte så enkelt. Men vi löste det genom att ställa klockan på 04:15 för att hinna fiska några timmar innan resten av min familj vaknade. 

Sagt och gjort! Klockan ringde och om det är någon gång jag INTE är morgontrött så är det när det nalkas fiske! 

Solens första strålar lyste över trädtopparna när jag hämtade upp Casper. När vi kom till sjön låg den nästintill blank, det kändes lovande. 

Casper styrde oss till en platå intill en skarp brant. Vi ankrade upp och genast syntes tre fina streck på ekolodets skärm. Casper släpper sin jigg och det hugger stenhårt! En fin abborre på 43cm innan vi knappt börjat fiska. 

Det dröjde inte länge innan jag också får hugg på min So-Run Joker Shad. Men det visar sig snart vara en gädda. Casper hinner dra ytterligare en fin abborre på 41cm innan jag får hugg igen. Det var ingen abborre denna gång heller utan mitt livs tredje gös. 

Men sen började även jag hitta abborrarna. En fin abborre på 44cm följdes av ytterligare en på 43cm. Även Casper lyckades lura ytterligare en fining på 44cm. Lägg där till flera fina abborrar på över 30cm och du har en fantastisk morgon på sjön! Lätt värt att kliva upp! 

Bästa betet för mig var Storms So-Run Joker Shad i färgen FG på en 15grams jiggskalle, tätt följt av en So-Run Spike Tail jigg riggad på en Drop Dead Weighted VMC Krok. (Funkade utmärk att "släppa" på ekon och sedan små rycka) Mycket spännande riggning se  gången här!

https://youtu.be/x2epUBBh2F8
Grymt trevlig morgon med fina fiskar i goda vänners sällskap! 

Ut och njut! 

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids