Sommarlov!Då ska det fiskas!

Idag har jag och min son Wilmer spenderat en heldag på sjön med två av hans klasskompisar. Kommande storfiskare kan jag lova! Vilket tålamod och intresse! 

Vädrets makter var inte på vår sida, vitvågorna duggade tätt på den lilla sjön så vi fick söka skydd i en liten å som har förbindelse till sjön. Grabbarna kastadeVibraxspinnare  och 5cm Rapala Countdown med god precision  även om det blev några besök i trädens grenar efter strandlinjen! Metspöt var också med men någon större fart på abborren och gäddan var det inte. Men alla grabbar fick fisk och det var huvudsaken. Underbart att se glädjen när man lyckas landa fisken! Fantastiskt kul med alla frågor och funderingar! Det gjorde min dag! Bäst nappade det på Vibrax Foxtail i regnbågsfärg. Wilmer krokade en bättre fisk men den behagade inte följa med upp. 
Påväg hem bonnatrollade vi och en liten snipa gjorde dagen ännu bättre för grabbarna. 

Sedan blev det rabarberpaj och glass innan vi avslutade dagen med att meta bäckröding. Dom var svårflirtade men till slut hade alla grabbar dragit varsin vacker skapelse.

Underbart att se nästa generation sportfiskare ”in action”! 
Tror grabbarna sover gott inatt, det kommer jag göra! 

Ut och njut! Skitfiske!


Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids