Visst har längden betydelse!

Underbart att äntligen ge sig ut i båten igen, lite fiske blev det naturligtvis men det kommer mera.

Om någon nu tror att vi fångar kilosabborrar eller 10+ gäddor på löpande band så går jag i god för att så är inte fallet, fiskelyckan är som för alla högst varierande. Vi hade i varje fall några roliga timmar där både fin abborre och några gäddor visade upp sig.

Den största blev en vacker gädda som inte nådde meterstrecket men vad gör det en dag som denna, Super Shad Rap i färgen BSH har många fina gäddor på sin meritlista. Snart kommer dom.

Abborren var riktigt i stöten, de stora hann nog bara inte med i de massiva stimmen. Storm So-Run Joker Shad slukades skoningslöst och bäst var färgen EC.

Om ni vill ha kontroll på linlängden när ni trollar och inte använder rulle med inbyggt räkneverk kan jag rekommendera Rapalas räkneverk som fästes på klingan, har själv kört med det hela förra säsongen. Du kan enkelt justera motståndet när linan ska släppa, har även belysning som kan aktiveras när det börjar mörkna. Är oxå lätt att vrida åt sidan om man vill det.

Jag är kanske nördigt noga med längder på linan bakom linutlösare och utsläpp från båt, något måste man väl fundera och grunna på! Nu stundar en period när gäddorna brukar slöa till lite, dock har några riktigt stora gäddor fångats i mina trakter.

Så vi hörs!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide