Fiskelycka och blodvite!

Jag varnar redan här för bilder som kan vara jobbiga att titta på för känsliga personer! Vill delge er råd och tips för att undvika att hamna i samma situation.

Jag hade lovat ut en fisketur till en arbetskamrat och hans son som verkligen snappat upp sportfiske som intresse, är det någonting jag brinner för så är det fiske med barn och att få se lyckan och glöden i ögonen när fiskelyckan slagit till.

Sagt och gjort, la ut våra spön i ett alldeles fantastisk väder. Det var utan tvivel den absolut finaste dagen på sjön under denna sommar som infunnit sig, bra för oss men inte bra för fisket sa mina erfarenheter.

Efter tre timmar utan ett pet på grejorna trodde jag nog att tålamodet skulle tryta på grabben, men det var nog snarare jag som började tvivla. Vi hade nått fram till en plats som jag vet brukar vara bombsäker, styrde noggrant i en djupkant och äntligen högg den första!

Äntligen!

Det var ingen jätte för vana gäddfiskare, men för en ung grabb kan det vara den största han någonsin sett.

Lycka!

Jag log inombords när jag fick se den totala fiskelyckan breda ut sig i ett härligt leende och gnistrande ögon. Nu började det krusa lite på sjön och vi närmade oss ett annat hotspot, eftersom sällskapet hade en tid att passa så var det bråttom. Då händer det som är typiskt när man är på väg att sluta, dubbelhugg! Kompisen greppade ett spö och jag det andra, mitt var tvärstumt. Kännde några tunga gungningar innan den släppte tvärt, attans oxå.

Nåja, vi fick dock upp en av dom och nu var det egentligen ingen som ville åka hem. Började veva upp grejorna och räckte över tången för avkrokning, strax efteråt kom skriket!

Ja ni ser själva vad som hände, gäddan hade kastat sig i håven och en av krokarna gått rätt genom fingret hos min kamrat.

Det är ruggiga bilder jag visar, men det är lätt gjort om man inte gör rätt. Tyvärr hade han inte använt tången då avkrokningen såg enkel ut, jag kan inte uttrycka mig enklare. Använd ALLTID tång!

Spelar ingen roll om fisken ligger blickstilla i håven eller på avkrokningsmattan, olyckan kan vara framme på bråkdelen av en sekund.

Rapala har ett stort urval av tänger av hög kvalité tillverkad av nickelpläterat kolstål i sortimentet, ett verktyg som bör finnas med i utrustningen hos alla. Komplettera oxå med en mindre bultsax, en vanlig avbitare biter ingenting på de grymma krokarna från VMC som är monterade på Rapala. Faktum är att min kompis tog med sig en egen bultsax till akuten, annars hade han väl suttit där ännu med kroken kvar i fingret. Nu slutade detta lyckligt men han är fortfarande skyldig mig en krok på mitt favoritbete, Super Shad Rap.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide