Tunga fiskar på Vaeröy

Fiskeresan 2017.
Det är dags för den årliga havsfiskeresan med kompisgänget och totalt är vi 26 st som är med på resan i år. Resan har börjat med riktigt tufft väder med starka vindar så att vi har fått stanna i land och längtan ut havet har varit stor, så det gäller att hitta en vindlucka. I lördags kväll lyckades vi få en lucka och direkt så stack vi ut på havet. Fiskekompisen Roger Larsson från Örebro lyckades krokade på en hälle precis innan vi skulle bryta, efter en lång häftig fight kunde vi säkra en hälle på 189 cm på sidan av båten. Efter mätning och fotografering simmade flundran mot djupet igen, en mäktigt syn att se. Grattis Roger till en superfisk.
Igår blåste det igen men vi  kunde åka ut på dom första grundtopparna som ligger precis utanför hamnen. Här va var torskarna på jakthumör och den klassiska rosa Storm Wildeye Giant Jigging Curl (färg BKPK) var den som fungerade bäst. Nu sitter vi och väntar på att vinden ska mojna, sen blir det hårdkörning.
Havsfiske hälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren