Bottemeta med barnen!

Nyligen besökte jag Gotland, och givetvis blev det lite fiske då också! Det blev utöver småspigg & tångräkor med sonens lilla badhåv även idar, flundror och simpor landade!

Nyligen tog jag en liten semester på Gotland med familjen, och trevligt var det! Vi åkte runt efter kusten utan några riktiga planer, och stannade på mysiga platser för lite bad och camping över natten. Jag/vi har sett det mesta på Gotland brukar vi säga nu, men varje gång hittar vi nått nytt ”smultronställe” där man kan vara ifred! Små guppiga grusvägar efter kusten utan trafik är kanon bland raukarna, och givetvis så passar vi på att fiska också när tillfälle ges! Jag och Wilmer körde framförallt bottenmete med räka efter id, flundra eller vad nu som kan tänkas nappa, och bra gick det! Vi landade idar och flundror via mina 8 fot Shimano Speedmasterspön (mina härliga havsöringsspön som jag hade i mina ”Sissespöhållare” från min kamrat ”Sisse”), men det blev även några simpor landade via en Storm So-Run Joker Shad i en glittrig färg (Pro White) då jag skulle testa på torsk från Raukarna. Tyvärr fick jag inte mer än max ca 20 minuters fiske, men det hann bli några fina hornsimpor på den jiggen i varje fall för vi var tvungen att åka vidare! Nått som jag kan varmt rekommendera er en härlig vindstilla sommarkväll är faktiskt att bottenmeta från klipporna eller en fin sandstrand så som vi gjorde, detta är verkligen balsam för själen det kan jag lova när man dessutom får en massa napp! Utöver dom landade fiskarna så håvade vi upp en drös spiggar, tångräkor och annat kryp med badhåven! Intressant var att vi även såg ett stort stim med tobis, men dom var svårare att håva! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer