Dom växer!

Gäddfiske

Jodå, det blev några turer även under helgen, och nu börjar de större gäddorna vakna till även för mig!

Lördagen var egentligen vigd åt abborrfiske efter önskemål från min kära, men det var svårt att finna de större så vårat tålamod började tryta. Då sadlade vi istället om till hederligt ”bonnatrolling” i älven och naturligtvis skulle det smälla på när kaffet var i en hand och spöet i andra.

Det märks att gäddan varit trög här ett tag då de är ganska tomma och även har mask på sig.

Söndagen gav mig tillfälle att göra en längre tur och jag var inte sen att kontakta min senaste besättning, såret från olyckan med kroken hade läkt och humöret var på topp. Nu körde vi med samtliga spön och det dröjde inte länge innan en mindre fisk nappade, sådant sporrar och muntrar alltid upp.

Efter en längre stunds körning och några kaffekoppar kom nästa hugg, denna gång bjöds det på rejält motstånd och en riktigt fin pjäs fick hälsa på en stund.

Längst hitills.

Jag nämner det igen, Super Shad Rap överger mig aldrig! Färgen BSH sviker sällan, men även P har gett många hugg och det visade sig vara sant då dagens sista fisk valde denna.

Härligt att återigen få se leendet som bländar solen i båten och denna gång med en större gädda som jag mer eller mindre lovat. Känns som att gäddfisket börjar vakna till även för mig nu när löven sakteligen börjar gulna.

Framledes står det både mete och trolling i kalendern, ska göra några rejäla försök på stor öring oxå. Har fortfarande den öring som slet sig vid ismete på näthinnan, ska bli grymt spännande.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide