RIP Seeker Jerk

Jag har haft äran att provfiska ett nytt bete från Storm som heter R.I.P Seeker Jerk.  Detta bete är ett gummibete som både går att Jerka och även bara veva in som ett Tail bete.

Till betet ingår en kortare bredare tail samt en längre smalare tail. I sommar har jag nästan uteslutande fiskat med den breda korta tailen. Seeker Jerken får då en livligare gång i förhållande till den smala långa tailen. Den smalare längre kommer åka på när temperaturen sjunker i vattnet och gäddorna föredrar lugnare gång på betet.

Seeker Jerk har visat sig vara ett grymt effektivt bete för mig på framförallt grundare vatten (0,5-2m). Betet är lättkastat och du väljer själv hur du vill fiska det, som en jerk eller bara veva in som ett tailbete. I och med att betet har en hård innerkropp har Seeker Jerk ett riktigt bra häng i vattnet vilket kan vara avgörande dagar när gäddorna behöver tid på sig! Något som funkat bra för mig när gäddorna varit hungriga i sommar är att jerka Seeker Jerk snabbt, då bryter den ibland ytan och detta triggar gäddorna till hugg många gånger. Men det har även varit effektivt att ge betet lite frilina i jerken för att få ut Seeker Jerk mer åt sidorna.

Ser framimot att fiska detta bete i kallare vatten! Det kommer bli grymt!

Helt enkelt ett grymt kul och effektivt bete!

Läs mer om Storm RIP Seeker Jerk https://storm.fishing/products/rip-seeker-jerk

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids