ÄNNU EN SUPERÖRING I OKTOBER!

Efter 6veckor utan fiske så bestämde jag mig för att försöka lyckas matcha fjolårets grymma fisk från 14e Oktober. De flesta stora öringar tar helt ytligt på naturtrogna wobbler som Rapala F11 mfl. Nu var vattnet så kallt som 3-5,5grader celcius. Det är nu man måste tänka till! Öringen måste känns att det är värt att göra en attack eller välja att följa efter och undersöka vad det är som kommer simmande. Det finns ingen anledning att köra snabbt även om det kanske är långt mellan fiskarna denna tid på året. Därför valde jag att fiska sakta både med spinn och lite bontrolling. Vi spinnfiskade en hel del men vid lunch bestämde vi oss för att släpa varsin wobbler efter båten. 

 Jag knöt på sommarens hetaste storfiskwobbler Rapala Scatter rap Jointed 9cm i färgen S. Denna wobbler är extremt bra när det är kallt i vattnet, då den simmar mkt naturtroget och livligt redan vid 1,6knop. Med mackan och kaffet värmandes i magen kryssade vi ute på djupet vid en närliggande grynna. Efter kanske 1h nötande börjar Min Shimano Tekota 500 skrika och spöt stod i en grym böj! Linan bara sprutar ur rullen och långt bakom båten syns en grym svallvåg och bred stjärtspole. Denna är potentiell 4+ meddelar jag kompisen som snabbt vevar in sitt bete. Efter en ganska lugn slutspurt av fighten lyckas vi landa en praktpjäs på 6kg! Helt otroligt fet dessutom. Är det sant?! 2 år i följd samma datum en reg-öring! Vilka vackra fiskar alltså! Vi fiskar en liten stund till och får en 3kgs öring som också får simma hem innan vi åker i land. Ibland går det bra och ibland går det trögt. 
Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson