Grymt abborrefiske med Rapala Shadow Rap

10 kast  – fyra abborrar över kilot!

Grymt abborrefiske med Rapala Shadow Rap.

Efter några veckors motgång med abborrfisket så släppte det rejält och dagen bjöd på grymt abborrefiske med Rapala Shadow Rap Det började direkt när jag kom ut till en bra spot på min favoritsjö. Redan på första kastet så sög det till i spöt och jag kunde landa en grym abborre. Den inhalerade en Shadow Rap Deep när jag gjorde ett längre spinnstopp under jerkningen. När jag väl fått loss krokarna så mätte jag den till 45 cm jag lät den simma kvar i håven och kastade snabbt ut igen och wobblern kom inte många meter så va det dags igen och den här va ännu större än den första, 48 cm!!

Gjorde samma sak igen och la den i håven tillsammans med den första abborren. Drog iväg ännu ett kast på samma område där de första två högg och samma sak igen, spinnstopp under jerkning, pang ännu en fin abborre den va ”bara” 44 cm.

Tre kast tre abborrar över kilot! Snacka om lycka!

Nu hade fiskefrossa börjat infinna sig och jag klantar till det och drar iväg ett kast lite ofokuserad och får världens ”professional overrun” Linan går av och wobblern drar fritt iväg en bra bit från båten. Fram med nästa spö med en annan färg på Shadow Rap Deep och kastar ut, hugg igen!!! Va är det som händer, drömmer jag eller har jag hamnat i Perch Heaven. Tyvärr kliver den av och samma sak händer nått kast senare. Men det tar inte lång stund så lyckas jag landa ännu en plussare på 45 cm.

Vilken start 10 kast fyra abborrar över kilot och dessutom tappat två fiskar i samma size, grymt abborrefiske med Rapala Shadow Rap

Eftersom att jag inte har någon livewell i båten så sumpade jag abborrarna i en av håvarna så de kunde återhämta sig innan release. Men innan jag lät dem simma åter så vägde jag dem och alla vägde över kilot, 1,05 – 1,10 – 1,27 och 1,39 kg. Skön svit att starta dagen med. Nu försvann abborrarna, endast några ettriga smågäddor va på hugget. Två av gäddorna va så förtjusta i Shadow Rap att de va så vänliga att behålla varsin wobbler. Just nu simmar två små kilos gäddor med bling bling i munnen.

Nu bytte jag wobbler till ett nytt crankbete som kommer till nästa år Rapala BX Brat. Bytet verkade trigga igång abborrarna för inom några kast landade jag ännu ett par fina abborrar 44 och 45 cm dessa vägde jag aldrig utan de fick simma åter direkt efter mätning. Sex fiskar över kilot på 2 timmars fiske då ler man hela tiden, sjukt grymt abborrefiske med Rapala Shadow Rap

Men nästa gång är man förmodligen nere på noll igen, bäst att njuta nu. Det är fasen inte lätt att fota sig själv med en systemkamera.

Grymma abborrar på Rapala Shadow Rap Ett drömfiske efter abborre med Rapala Shadow Rap

Gammal AbborreGrymt abborrefiske med Rapala Shadow Rap

Grymt abborrefiske med Rapala Shadow RapGrymt abborrefiske med Rapala Shadow Rap

Dagens två tips.

1. Ha två håvar redo

Jag har ofta med två håvar i båten, den ena använder jag till att sumpa fisken eftersom att jag inte har en livewell inbyggd i båten. Båda håvarna har gummerade nät för att skona fisken. En av håvarna är grund och har mycket kraftigt gumminät. Då fastnar inte krokarna så lätt utan jag kan snabbt lossa fisken och lägga den i håv nr 2 och jag kan snabbt kasta ut igen innan stimmet simmar vidare.

Grymt abborrefiske med Rapala Shadow Rap

2. Jerka med Shadow Rap

Kasta ut, jerka den ganska hårt, twitch twich… stopp 1-3 sekunder upprepa twich twitch stopp. Hugget kommer i sju av tio fall när man stoppar och den sakta, sakat sjunker. Håll koll på linan för ibland får man slaklina då känner man inte hugget och missar mothugget. Vill du oxå lära di hur man kan ha ett drömfiske efter abborre med Rapala Shadow Rap?

Se Youtubeklippet med Mathias Holgersson nedan där han berättar och visar när han fiskar med Shadow Rap.

 

En annan artikel om Shadow Rap hittar du här http://www.rapalaproguide.se/2017/08/shadow-rap-ar-kung/

Se alla färger på Shadow Rap bit.ly/shadowraps 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström