9+ på Seeker Jerk

Drömfiske!

Klockan var ställd på 5:30. Jag skulle hinna fiska fram till 11:45. Det skulle kunna bli 5 timmar på sjön om allt gick som det skulle och förhoppningsvis drömfiske!

Klockan ringer och om det är någon gång jag tar mig upp direkt så är det när det vankas fiske. Kaffebryggaren är redan laddad sedan kvällen innan så det är bara att trycka på knappen! Rutin! ;) Klämmer i mig några mackor och beger mig iväg.

Det är en mulen men ganska varm höstmorgon. Löven har färgats gula och det känns riktigt kul och spännande att fiska gädda med goda vänner igen efter allt abborrfiske. Jag kommer fram till rampen där polarna håller på och trailar i för fullt.

När allt är packat och klart så styr vi skutan mot ett djupare område som vi vet håller mycket bytesfisk. Vi ankrar på kanten till djupområdet och börjar dänga. Jag började med en R.I.P Curly Tail riggad med Multi Depth Screw System med 15 gramsvikten. Efter bara några kast sakta vevandes längs botten känner jag att det tar tvärstopp, jag sätter mothugget och det är bättre fisk. Shimano Compre spöt bugar och det är tungt. Efter en bra fight kan polaren håva en riktigt fin gädda. Den mäter 105cm och väger 8kg. Bra kondis! Vilken start.

Vi fiskar av området men inget mer händer. Vi förflyttar oss och ankrar så vi kan kasta upp på det grundare området. Jag byter ut min R.I.P Curly Tail mot en Seeker Jerk. Nu när det blivit lite kallare i vattnet har jag bytt Tail på min Seeker Jerk till den längre smalare tailen. Detta för att få en lite mer diskret gång vid invevning, och vid jerkning får jag ut Seeker Jerken lite längre sida till sida (med den tunnare och längre tailen). Detta skulle visa sig vara melodin för en riktigt fin gädda!

Redan tredje kastet med Seeker Jerk får jag ett rejält hugg. Mothugget sitter och jag skriker!

-Hugg! Fisk!! Bättre fisk!! drömfiske!

 

En riktigt härlig fight startar! Gäddan är riktigt förbannad och riktigt stark! När jag får den närmare båten börjar den gå djupt så jag förstod att denna var bättre än den första gäddan. Men efter ett par arga rusningar är hon redo för håven och hon glider i! Lycka!

En riktigt tjock fin gädda ligger och pustar ut i håven! Den väger 9,1kg och mäter någonstans mellan 109-110cm.

Seeker Jerk är verkligen ett bete som gäddorna och jag gillar och det kan fiskas på så många olika sätt! Denna gång var det några jerk med långa stopp följt av långsam invevning som var melodin. Men vill man så funkar det utmärkt att bara veva eller bara jerka hem den …eller varför inte variera och se vad som funkar för dagen!

Vilken härlig förmiddag med goda vänner! En 8kgs och en 9,1kgs gädda, det kan man kalla en bra start på dagen!
Höstfisket efter gädda är igång så ut och njut!

Drömfiske!Skitfiske!

P.S  Läs gärna denna om Seeker Jerk! http://www.rapalaproguide.se/2017/09/storm-rip-seeker-jerk/ D.S

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids