SM klart!

Det var en tuff uppgift, två bra resultat var ett måste för att kvalificera mig till nästa SM. Bara att borra ner huvudet och gasa på!

I det stentuffa Daladistriktet är konkurrensen hård i distriktsmästerskapet som utgör kval till SM, tre deltävlingar ingår i en serie och de två bästa räknas.

Första tävlingarna fiskade vi i Runn, där avgjordes oxå distriktets lagtävling. Fisket var makalöst svårt och många deltagare kammade faktiskt noll, nu är Runn inte på något vis en fiskfattig sjö men just under den helgen var inte fisken på våran sträcka. De två abborrar jag lyckades lura upp under den individuella tävlingen vägde tyvärr inte nog för att ge mig någon framskjuten placering, största vattenlevande varelsen som nappade åt mig räknades inte då det var en kräfta!

 

Andra dagen gav förhoppningar om bättre fiske då beten och mäsk brukar locka in fisk, nu blev det faktiskt ändå svårare. Men vårat lag drog dock längsta strået och fick kränga på oss guldmedaljerna, faktum var att vi var enda laget där samtliga lyckades fånga fisk!

Guldlaget.

Flyttlaset gick vidare till den gångna helgen och nu skulle det hela avgöras i Lillån på hemmaplan, en underbar sträcka för Internationellt mete.

Ur lottpåsen hämtades nummer 5 upp, taktiken var solklar. Mäsket fick sig en dos leem som är en finkornig lera, detta för att sänka matvärdet och inte mätta fisken. Beten i mäsket var döda små röda maggot (pinkies) samt jokers som är en mindre variant av röda mygglarver.

Första timmen gav en abborre innan braxen dök upp på platsen som fiskades med match eller feederspö, spön tillverkade för distansfiske med flöte eller bottenmete. Här har Shimano grymt fina spön och rullar för olika ändamål.

Fisket flöt på under resten av tiden och vid invägningen visade det sig att vikten gav sektionsvinst samt dagens högsta vikt.

Tungt nät!

Krokbetet för dagen var nästan lika klassiskt som metmask för braxen, två eller tre röda maggots.

Braxengodis

Så inför finalen fanns nu chansen till en SM-plats och även medalj, men plats 18 gav mig huvudbry. Sektionen hade varit svår dagen före och bara ett fåtal braxen kom upp, det skulle visa sig bli lika svårt denna dag.

Alla knep provades, men min plats gav endast mört och enstaka abborrar och krävde mycket lätta tackel. Körde krokstorlek 20 knuten på 0,08 mm lina, flötet bar 0,7 gram och betet var två mygglarver. Kämpade mig igenom dagen med många små fiskar och lade en tredjeplats till handlingarna.

Nu visade det sig att detta räckte till SM och gav mig fjärdeplatsen totalt, klart nöjd med det. Om några veckor stundar finalen för metesäsongen, men fram tills dess ska vi nog hinna med ytterliggare försök på gädda och senare kommer öringen att frestas.

Syns!

 

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide