Abborre 50cm!!

Efter tusentals borrade pimpelhål och tiotusentals kast så satt den där! Det skulle visa sig att min drömfisk skulle hugga när jag fiskade från land och den skulle hugga på en Joker Shad med 10 grams jiggskalle.
Förra veckan hade vi ett stabilt högtryck över Dalarna och abborrfisket var riktigt hett. Måste erkänna att jag kollat mer på lufttrycket än själva ”vädret” senaste tiden. Förra veckan låg trycket på 1040 hPa under några dagar och det är riktigt bra lufttryck för abborrfiske. En eftermiddag hade jag egentligen inte tid att fiska men jag bestämde mig för att dra några kast från land på ett ställe med hyfsat djup och kuperad hårdbotten som jag och min vän Martin sett ut tidigare. Jag skulle iallafall lämna lite kläder till Martin och han var ute på den sjön så lika bra att passa på. 

Ringde Martin och sa att han fick komma dit och hämta sina kläder och sen åkte jag.

Väl framme tog jag med mig men fiskeväska, min håv och mitt Shimano Zodias spö. Gick ner till den stenbeklädda stranden och började kasta. Andra kastet sätter jag min 15grams jiggskalle och JokerShad i botten. Borta! Bytte till 10 grams jiggskalle och sen drog det igång!

På 10 kast drar jag 6 abborrar mellan halvkilot och 1,1kg. Vilket fiske! Sumpar dom i håven som jag placerat i vattnet. Nu ser jag Martin komma i sin båt ute på sjön. Perfekt , nu får han knäppa några bilder tänkta jag. Ropar åt honom att stänga av motorn i tid så han inte skrämmer fisken och att abborren var rejält på g! Han stannar en bit utanför.  Rätt som det är känner jag ett rejält hugg, sätter mothugget och mitt Shimano Zodias spö böjer rejält! Det är ingen tvekan om att det är abborre och det är tungt! Drillar en stund och upp kommer den största abborre jag sett! ”Måsbenen” kommer som ett brev på posten, pulsen ökar! Adrenalinet sprutar! Nu var det bara håvningen kvar! Vilken jäkla fisk! Höjer spöt och försöker sänka håven och den glider in! I håven finns nu 7 fina abborrar med en toppfisk som jag är säker på att är ett nytt personbästa! Lyckan är total! 

Martin som stått ute i båten och beskådat allt kommer in, vi tittar på varandra och bara gapar! Efter en kort överläggning beslutar vi oss för att sköta vägning, mätning och foto i båten för att få en korrekt längd vilket varit omöjligt bland stenarna på land. Vi väger och mäter! Den väger 1590g och är 50cm lång! En dröm har gått i uppfyllelse! Målet har varit 50cm eller 1,5kg och denna fisk uppfyller både och!

Känslan kan bara beskrivas med enorma mängder lycka! Precis som fiske skall vara!

Vi tar några bilder innan den vackraste fisk jag sett får simma ner i sjöns djup igen! Plötsligt händer det! 
Betet var en So-Run Joker Shad i färgen SS från Storm. Måste åter understryka att mitt abborrset med ett Shimano Zodias haspelspö och en Shimano Stradic CI4 är ett fantastiskt abborrset!
Rätt som det är händer det! Ut och njut! Skitfiske!Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids