Supergös högg i högfartstrolling!

Igår var det planerat att vi skulle åka till Vättern och fiska. Men det blåsiga vädret gjorde att vi ändrade planen precis innan avfärd. Istället åkte vi till en mindre sjö en bit norr om Nora. I den här sjön planterar fiskevårdsområdet i både lax och öring, så vi satsade högfartstrolling runt 3 knop med ytgående wobbler. Det brukar vara en effektiv metod på hösten. Klubbkompisen Olle Eriksson drillade dagens första fisk som blev en mindre gädda. Sen var det Andreas Jakobssons tur att drilla,  en av Tekotarullarna började morra ilsket, nu satt en bättre fisk i andra änden. Fisken var tung att få in i det blåsiga vädret, men gav med sig efter en stunds fight. Vi blev riktigt förvånade när vi såg att det var en stor gös som kom upp ur djupet. En oväntad fångst i 3 knops fart. Gösen tog en Scatter Rap Minnow i färg GOL. 88 cm och 6,1 kg gav Andreas ett nytt PB. Grattis till en fin fisk. Vi fick även en mindre öring innan vi gav oss för dagen, även den tog på Scatter GOl.
Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren