Istid! Men det blev ett bra år!

Ja det är bara att inse att årets spinnfiske säsong är över. Sista passet bestod av frusna spö-öglor och frusna rullar. Igår åkte den sista av mina plastekor upp. Det är med blandade känslor jag lägger undan Shimano Compre och Shimano Technium spöna. Det har varit mitt bästa spinnfiske år hittills men man vill ju alltid ha mer.  En sak är säker! Spinnfiske är det roligaste som finns och jakten på dom stora fortsätter! Att få komma ut på sjön och njuta av stillheten med vetskapen om att när som helst kan något under ytan attackera ditt bete som det inte finns någon morgondag, det är en oslagbar känsla! 
Förleksfisket var riktigt lyckat då jag lyckades lura mina första 10+ på spinn (10,3kg och 10,2kg). Men höjdpunkten var en juli eftermiddag och en sakta hemtagen R.I.P Curly Tail över en djupkant. I ett kort vevstopp förändrades mina referensramar. Från djupet av sjön hade min drömgädda bestämt sig för att attackera mitt bete. En kamp mellan mig och den starkaste gädda jag drillat började. Efter någon minuts kamp som kändes som en evighet av skräckbalandad förtjusning låg hon till slut i håven (12,15kg). Detta följdes av en enorm glädje och känslan av att vilja uppleva detta igen! Fantastiskt !
Sedan dess har det blivit många fina gäddor men ingen som går att jämföra med denna. 

Höstens höjdpunkt var när jag lyckades lura en riktigt fin gädda på Storms nyhet Seeker Jerk. En riktigt kul fight! Seeker Jerk är ett riktigt bra bete och fantastiskt kul att fiska då det fungerar både som jerk och tailbete.

När det kommer till beten har R.I.P Curly Tail riggad med Multi Depth Screw System varit min favorit när jag fiskat på djupare vatten (4-15m) . Framförallt har den mindre modellen 6 tum blivit min absoluta favorit.

Till det grundare fisket har Seeker Jerk funkat grymt bra. När vattnet varit varmt har jag jerkat den och på hösten varierat genom att bara veva och ett fåtal jerk med långa spinnstopp mellan.

I morgon skall jag kolla igenom pimpel och ismeteprylarna så jag är redo inför nästa säsong ….isfisket!  Det har sin charm det också…. Ser verkligen framemot pimpelfisket efter grov abborre som blivit en favorit hos mig under vintern.

Till er som redan vågat er ut på isarna! Glöm inte att tänka på säkerheten, is-dubbarna på! 

Skitfiske på er alla! Och JA jag är avundsjuk på er som kan dänga vidare!

Ut och njut! Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids