Nu börjar det!

Om ni någonsin skådat ett sk kosläpp, då har ni bilden framför er hur det ser ut när jag tagit första klivet ut på nyisen och konstaterar att den håller…ren lycka!

Himmelskt!

Någon medicin mot denna åkomma finns inte, det enda som lindrar för stunden är att avlägsna borrskyddet och ge sig ut på jakt. Jag hade redan bestämt mig innan isen kom, att hoppa över de säkra vattnen med nappvillig abborre i mindre storlekar och istället prova lite vatten där jag aldrig isfiskat förut.

Sagt och gjort, färden gick mot en mytomspunnen mindre sjö där det ryktades om rejäla abborrar. När nästan halva dagen gått konstaterade jag och min fiskekompis att om det fanns stora abborrar där, var dom definitivt inte hemma denna dag. Snabb promenad tillbaka till bilen och raskt iväg till nästa objekt var det som gällde.

Kristallklart

Pang! Efter att ha letat mig ut på sju meter djup kom första nappet, en skaplig gädda hade letat upp min balansare.

Tittut!

Trots att jag numera väljer Nova 160 mm när jag letar större abborre eller röding var det lite bråkigt innan jag fick upp gäddan, finns ingen anledning att köra mindre diameter på borren då det går lika lätt att borra med 160:an.

Tjong, det här var något annat! Äntligen känndes de välbekanta rycken från en bättre abborre.

Konstverk

Mission accomplished, en härlig känsla!

 

Nästa hål gav mig en rejäl resa, en riktig drömfisk drog iväg som en avlöning så varken jag eller kamera hann med…attans!

Tyvärr hade vi anlänt lite sent till sjön och aktiviteten avtog när solen förberedde sig för natten, men kan inte annat än vara nöjd med säsongspremiären. Och visst, Snap Rap fungerar!

Nu blir det svårt att välja inriktning framledes, röding, stor abborre, tävlingar och öringtian gäckar.

Men bara så ni vet, vi syns!

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide