Kanon fiske på första isen!

Idag var det dags för ismetepremiär! Packade bilen och drog iväg! Väl framme möttes jag av perfekta förutsättningar, ca 10cm kärnis helt fri från snö! Just fisket precis när isen lagt sig brukar kunna vara bra på de ställen man haft betesfisken på under höstens fiske.
Började sätta ut mina spön och redan när spö nummer fyra var ute får jag första fäll men bränner … Hinner få ut alla sex spön innan det fäller igen. Denna gång sprutar det lina från rullen. Tar upp spöt och sätter mothugget. Känner direkt att det är en bättre fisk. Den känns till och med riktigt bra! Pulsen stiger och adrenalinpåslaget kommer som ett brev på posten. Drillar och får den till hålet, men den rusar mot djupet igen. Men nästa försök går bättre. Premiär fisken på ismete denna säsong visar sig vara en riktigt fin gädda på 8,9kg och 107cm. 
Det forsätter nappa bra hela förmiddagen. 8 fäll och 4 upp på 6 spön med en topp på 8,9kg. En riktigt bra start på ”istiden” 

Ut och njut! 

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids