R.I.P Curly Tail gör Det igen!

Ni vet känslan när sommarlovet började lida mot sitt slut eller sista dagen på en härlig utlandssemester. Precis så känner jag just nu. Dom återstående passen på öppet vatten är lätträknade.  Även om det varit mitt bästa år fiskemässigt hittills så känner jag mig inte riktigt redo för ”istiden”. Men men tiden går fort och snart droppar det från taken igen och snödropparna slår ut i rabatten! 
Senaste turen för mig var på nytt vatten i Ljusdal med mina vänner Niklas och Danne från Team Idiotkraft. Vi fiskade älven något som jag verkligen inte är van vid.  (läs Mikkos inlägg på bloggen om ni vill få koll på älvfiske!) 

Vi sökte betesfisk i bakvatten på djup mellan 4-10m. Siktet var inställt på stor fisk. Vi var väl medvetna om att vi kunde bli utan fisk men med chans på riktigt stor fisk. Det var ”pannbensfiske” som gällde.  Men redan första halvtimmen får jag ett riktigt brutalt hugg! Om jag ska vara helt ärlig trodde jag det kunde röra sig om en 10+ som slukat min 20cm R.I.P Curly Tail i färgen MO. Men det visade sig att Ljusdalsgäddorna var starka och väl i håven kunde vi konstatera att det var en fin meterfisk på 7,5kg. 
Därefter händer inte mycket utan vi tar lunch och gör en längre förflyttning. Det skulle visa sig resultera i ytterligare en fin gädda. Denna gång för Niklas! 8,8kg och 110cm.

Sedan händer det inte mycket mer men 2 fisk över 100cm och 7,5kg får ses som en bra dag! Tack grabbar! Ser fram i mot nästa tur! 
Just R.I.P Curly Tail 20cm i färgen MO riggad med Multi Depth Screw System har varit riktigt bra för mig under hösten.   Bäst har den fiskat bottennära i lågt tempo. Många gånger har jag släppt betet till botten ett par gånger under ”kastet”. Flera meterfiskar har den på sitt samvete!  Så nu är den lagom tuggad precis som jag vill ha dom!

Trevlig helg och skitfiske! 


Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids