Skam den som ger sig!

Ni som följt mina senaste inlägg har kunnat läsa att jag haft som mål att ta en meterfisk i en specifik sjö. 

Efter att fiskat några pass nu har det visat sig att fisken verkar vara mest aktiv under skymningen. Så tidigare i veckan beslutade jag för att köra ett kort pass på ett par timmar i just skymningen.
Fisket bedrevs i sjöns djupare delar. Riggade spöt med en R.I.P Curly Tail och började fiska av en djupkant. Det dröjde inte länge innan dagens första gädda satt. En liten gädda. Släppte tillbaka den och fortsatte kasta av kanten. Det dröjde inte länge innan det högg igen. En liten gädda än en gång.
Det verkade enbart stå mindre fisk längs kanten så jag beslutade att ta upp ankaret och ankra om i det djupaste området.  Sagt och gjort! Hittar ett stort stim med bytesfisk och bestämmer mig för att ankra där. 

Efter några kast hugger det….Hårt! Känslan när stor fisk hugger är fantastisk. Som en blixt från klar himlen försöker något slita Shimano Compre spöt ur mina händer. Rent instinktivt sätter jag mothugget och från andra sidan linan känns tunga huvudskak. 

Känner genast att det är en bättre fisk och efter en härlig fight kan jag äntligen håva en fin meterfisk ur sjön som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Målet är nått! Underbar känsla!

Gäddan vägde 8,8kg och mätte 107cm!

Betet för dagen var Storms R.I.P Curly Tail med 15grams vikt och Multi Depth Screw System! Som jag nämnt tidigare är R.I.P Curly Tail stekhet nu när gäddorna är lite köldstela och vill ha beten som tas hem sakta! Se gången här! Det som funkat bäst nu är att låta betet sjunka till botten och sedan ta hem det i sakta tempo, gärna med spinnstopp. Kom ihåg att hålla i grejerna, R.I.P Curly Tail fiskar grymt även i droppet! 

Nu vet man aldrig hur många fler pass som hinns med innan isen ligger men förhoppningsvis ligger inte isen än på ett par veckor!

Ut och njut! Gäddorna är feta nu! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids