Tvärstopp!

Dagen var planerad för öringfiske på hemmaplan, dock fanns det ingen vädersajt som hade en aning om tvåsiffriga minusgrader natten innan sjösättning!

Dags för isbrytare!

Jag och min käresta bestämde att nu var det dags för vinterlagring av båten, hon har förresten fått en släng av fiskeviruset och visat prov på den envishet och tålamod som krävs. Pb:t på gädda klättrar stadigt uppåt, så här får jag se upp nästa säsong.

Bara den inte är större än min!

Men, visst har vi hunnit med några turer till sveriges sjunde största sjö med tillhörande norra del. Att det fångats stora gäddor här denna säsong är inget tomt rykte, man ser även på gäddan att tillgången på föda är god i vissa delar av systemet. Jag hade mitt mål högt ställt inför säsongen, dock får den på 15 vänta till nästa år. Då är förutsättningarna bättre när inget galet båtrenoveringprojekt står i vägen.

God kondition på gäddorna.

Flera fina gäddor har i varje fall bitit över Super Shad Rap så jag och min besättning är dock nöjda, glöm inte att även prova Shad Rap Magnum. Även den ett grymt gäddbete.

Shad Rap Magnum

Öringfisket har även fått en boost här och visat att antalet spötimmar innan fångad fisk är färre här än i våra största sjöar! Nu är det absolut inte tal om rekordfiskar ännu, men skönheten hos torpederna går det inte att ta bort.

De korta turer som hunnits med i norra snutten har varit mycket lyckade och ett flertal fiskar har landats, det är inte alltför många år sedan det var långt mellan öringfångsterna.

Scatter Rap Deep Husky Jerk och faktiskt Max Rap har varit givande beten vid öringfisket, när dessa fiskar fått några år till år på nacken och vuxit till sig blir detta mycket intressant.

Näpp! Nu strömmar rapporter in om bärbara isar norr om metropolen Orsa, tror ni jag tänker ut och prova till helgen?

Syns!

 

 

 

 

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide