Fin havsöring landad på guidning!

Nyligen hade jag en kul fiskeguidning med två herrar på havsöringsfiske, och bra gick det! Vi landade en havsöring, tappade en öring samt hade några öring & sälkontakter till!

Nyligen hade jag en kul fiskeguidning med ATtrix Konsulting AB samt med kunder till dem på havsöringsfiske i skärgården. Vädret var strålande fint, och samtidigt hade vi ett vindstilla väder vilket oroade mig lite då fisken brukar vara kinkig då på hösten, speciellt när det är soligt eller klart som vi hade nu! Dock gick det bra då vi landade en fin havsöring, tappade en fin havsöring intill håven… samt hade minst 1-2 säkra kontakter till med efterföljare som det kallas! Oftast brukar jag föredra busväder och mörka moln på himlen under just höstfisket, men idag hade vi en bra fiskedag trots ett vindstilla och klart väder! Vi provade en hel del olika beten, och givetvis fick säkra Rapala Minnow Spoon också jobba såklart som vanligt! Nuförtiden fiskar jag sällan havsöring, så då var det extra kul att vi lyckades! Senaste turen måste vara från för ca 1 år sedan, så det kändes riktigt bra att takterna satt i fortfarande! Något som var mindre kul var att vi hade 4 st (!) jä__a sälar intill båten på en plats där jag aldrig någonsin har sett säl tidigare, och på den platsen bommar vi ytterst sällan (men det gjorde vi den här dagen)! Den här dagen bommade vi på ”sälplatsen” (i min säkra ”heta gryta”) vilket nu var väntat, men man måste ju prova då det normalt är en säker plats! Jag gillar verkligen sälar, men inte inne i innerskärgården som nu och något måste göras då jag hör mycket negativa rapporter från en massa olika fiskeplatser och områden (även från skyddade gäddvikar längst in i skärgården) där sälen härjat fritt! Likaså är såklart skarven ett jättteproblem, och något måste göras även där då det finns på tok för mycket av dom och samtidigt rubbar dom ekobalansen totalt vilket tyvärr inte ”miljömupparna” förstår! Jag är själv FÖR miljön (och även sälar på havet samt ev nån enstaka skarv nån gång ytterst sällan ibland), men känner samtidigt att något måste göras NU då balansen numera är rubbad (det är på tok för mycket av dom båda nu i skärgården)! Dessutom har vi jätteproblem i vissa insjöar i Sverige (medelstora och stora insjöar) där dom (skarven) snart utrotat abborren, och till viss del även gösen som jag förstått det, så nått måste göras NU innan det är helt kört! Dagens fiskeguidning var hur som helst en riktigt trevlig fiskedag som vanligt, och extra kul var att Mr 100% (Krister) drog havsöring även den här fiskedagen! Senast fick han 2 st öringar för ett år sedan och under våra 13 år tillsammans på guidningar så har vi lyckats nästan varje gång att få havsöring (en bomtur tror jag), vilket är riktigt kul! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer