Bra fiske i regnet!

Idag var det åter dags att lura några gäddor tillsammans med min gode vän Martin.

Efter några dagar med minusgrader visade termometern plusgrader. Tyvärr regnade det, men man kan inte få allt och gäddorna lär inte bry sig om lite regn. Vid väderomslag kan fisket vara riktigt bra så vi packade våra pulkor och pulsade ut mot området vi skulle fiska.

Vi placerade 3st ismetespön efter en djupkant och 3st pelagiskt. Mörten placerade vi 0,5m-1,5m under iskanten oavsett djup. Gäddorna ser och jagar uppåt så oftast börjar jag placera betesfisken just så. Om inget händer flyttar jag betesfisken neråt i vattenmassorna och ser om det ger bättre utdelning.

Något mer man kan tänka på är att avlägsna eventuell snö runt hålen på en yta av ca 1×1 meter eller mer. Detta gör att mer ljus släpps ner genom isen och gäddorna ser betesfisken bättre.

Nu åter till dagens fiske!

Det dröjde inte länge innan det fällde. En liten snipa hade slukat mörten. Krokade av och släppte tillbaka den. Därefter blev det en dödperiod. Vi pimplade lite abborre i väntan på nästa fäll. Rätt som det är pinglar det igen, jag springer dit och bommar. Tror vi bommar 3 fäll i rad längs djupkanten. Ger förslaget att vi kanske skulle placera alla 6 spön längs djupkanten. Som tur är hinner jag inte börja flytta innan det fäller på ett av de spön vi har placerat pelagiskt. Martin rusar dit och spöt bugar fint vid mothugget! Han drillar en stund och upp kommer en fin gädda på strax under metern.

Nu dröjer det inte länge innan det fäller igen. Jag rusar dit och ser hur linan lämnar rullen! Greppar spöt och mothugget sitter. Det är en bra fisk som bjuder på bra kamp. Efter en stund kan jag landa en fin gädda på strax över metern. Skulle gissa den vägde runt 7 kg.

Det fortsätter fälla och vi lyckas landa ett par snipor till. En härlig dag i goda vänner lag trots att regnet öste ner på oss.

Till ismetet använder jag mig av Rapala Squall XX-Heavy Action ismetespön och på dessa sitter en Shimano TR 200-G rulle med 0,40 nylonlina. Spöt är skönt att drilla med och lagom styvt och rullen är rejäl med och jämn och stark broms!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids